current views are: 1

18 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:27

Καταγγελία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για κατάσχεση λογαριασμών του από την ΕΥΔΑΠ

Καταγγελία ότι η ΕΥΔΑΠ κατέσχεσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας διατύπωσε ο δήμαρχος  Άρης Βασιλόπουλος.

Δημοσίευση 18:27’
αρθρο-newpost

Καταγγελία ότι η ΕΥΔΑΠ κατέσχεσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας διατύπωσε ο δήμαρχος  Άρης Βασιλόπουλος.

Καταγγελία ότι η ΕΥΔΑΠ κατέσχεσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας διατύπωσε ο δήμαρχος  Άρης Βασιλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν οι 10 δήμαρχοι της Αττικής (που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ) για τις εργασιακές σχέσεις στην Αυτοδιοίκηση ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως με την κίνηση της αυτή η ΕΥΔΑΠ έθεσε υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ενώ ο δήμος προσπαθεί να έρθει σε διαπραγμάτευση με την εταιρεία για οφειλές 165.000 ευρώ που χρονολογούνται από το 2003.

Όταν ο δήμος απευθύνθηκε στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργήσει η ΕΥΔΑΠ για τις οφειλές των ΟΤΑ, σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, οι αρμόδιοι απαίτησαν 30.000 προκαταβολή και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 18 δόσεις. 

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αν και επισημάνθηκε ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει ο δήμος σε τόσο υψηλές δόσεις και παρά το επιχείρημα ότι η ίδια η κυβέρνηση προτείνει ρύθμιση των χρεών των δήμων σε 100 δόσεις, οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

«Στο πλαίσιο των πιέσεων που η ΕΥΔΑΠ άρχισε να ασκεί προς το δήμο, αρνήθηκε να συνδέσει τον αγωγό πυρασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ιωνικού», οδηγώντας, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, «τον ιστορικό σύλλογο της πόλης σε κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του και επίσης αρνήθηκε να συνδέσει με το δίκτυο ύδρευσης νεόδμητο παιδικό σταθμό στερώντας, όπως είπε, την πόλη από μια σύγχρονη υποδομή που μπορεί να καλύψει σημαντικές ανάγκες των κατοίκων. Η πολιτική των πιέσεων εντάθηκε με την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου».

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλόπουλος, το συγκεκριμένο χρέος αφορά κυρίως απλήρωτους λογαριασμούς των σχολείων της πόλης. Όμως, η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών έχει υποστεί τόσο δραματικές μειώσεις, ώστε είναι αδύνατον να καλυφθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκιδόνας καταλόγισε αναλγησία στην ΕΥΔΑΠ, διότι όπως σημείωσε, αρνείται να συγκατατεθεί σε ρύθμιση χρεών, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του δήμου. Συγχρόνως, όπως είπε, αντιμετωπίζει το νερό σα να μην είναι κοινωνικό αγαθό και τους μαθητές των σχολείων σαν πελάτες ιδιωτικής εταιρείας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «εάν το νερό δεν είναι δικαίωμα και εάν οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως πελάτες ιδιωτικής εταιρείας τώρα, τι θα γίνει εάν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ; Εάν σήμερα λειτουργεί με τέτοιο πειρατικό τρόπο η εταιρεία, φανταστείτε τι θα γίνει μετά…»


σχετικα αρθρα