current views are: 2

18 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:01

Προβλήματα λόγω μετεγγραφών σε Ιατρική – Φυσικομαθηματικό του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν τα τμήματα της Ιατρικής σχολής και των φυσικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, λόγω του αυξημένου αριθμού φοιτητών που καλούνται να δεχθούν.

Δημοσίευση 20:01’
αρθρο-newpost

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν τα τμήματα της Ιατρικής σχολής και των φυσικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, λόγω του αυξημένου αριθμού φοιτητών που καλούνται να δεχθούν.

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν τα τμήματα της Ιατρικής σχολής και των φυσικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, λόγω του αυξημένου αριθμού φοιτητών που καλούνται να δεχθούν από τις μετεγγραφές.

Έπειτα από τη γενική συνέλευση της Ιατρικής εκδόθηκε ανακοίνωση στην υπογραμμίζεται πως, ενώ οι εισαχθέντες για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 είναι 180, αναμένεται ο τελικός αριθμός τους να ανέλθει περίπου στους 420, ενώ τονίζεται πως οι συνέπειες θα είναι αρνητικές:

«Μία αθρόα, χωρίς ανώτερο όριο εισροή φοιτητών στη Σχολή μας θα είχε πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις και θα οδηγούσε σαφώς σε τέλμα τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται για την βελτίωση των δεικτών αξιολόγησης της μεγαλύτερης Ιατρικής Σχολής της χώρας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόβλημα γίνεται οξύτερο, εξαιτίας του γεγονότος, ότι από το 2009 οι θέσεις καθηγητών που μένουν κενές λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης κ.λ.π. δεν προκηρύσσονται με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εκπαιδευτών, ενώ από το ίδιο έτος, η χρηματοδότηση του ΕΚΠΑ από την Πολιτεία έχει μειωθεί κατά 70%.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ιατρική Σχολή, ζητά άμεση αύξηση της χρηματοδότησης, επανεξέταση του μέτρου της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και άμεση προκήρυξη θέσεων καθηγητών.

Από την πλευρά της, η κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών εκφράζει την πλήρη αδυναμία της να υποδεχθεί στα Τμήματά της φοιτητές από μετεγγραφή και ειδικά στα Τμήματα όπου απαιτούνται εργαστηριακά μαθήματα:

«Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των Τμημάτων της για δεύτερη συνεχή χρονιά για την προμήθεια αντιδραστηρίων και αναλωσίμων υλικών και τη συντήρηση του υπάρχοντος υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και την έλλειψη κατάλληλου αριθμού εκπαιδευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού για την στελέχωσή τους, υποβαθμίζεται η υλικοτεχνική υποδομή των εργαστηρίων με συνέπεια την αδυναμία άσκησης σε αυτά ακόμη και των ήδη εγγεγραμμένων φοιτητών χωρίς τη προσθήκη μετεγγραφόμενων φοιτητών».

Επιπλέον σημειώνεται, ότι σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας έχουν δηλώσει πως περιέρχονται η Νομική Σχολή και το τμήμα Νηπιαγωγών.


σχετικα αρθρα