Στο Αυτόφωρο οδηγείται αύριο ο πρώην πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλή που συνελήφθη για χρέος 282,6 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο που έχει βεβαιωθεί πανελλαδικά.

Το ύψος της οφειλής βεβαίωσε η αρμόδια ΔΟΥ στην Ασφάλεια, που κίνησε την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του πρώην παράγοντα του «Γηραιού».

Όπως έγινε γνωστό, το χρέος αφορά το διάστημα από τις 29 Ιανουαρίου 2010 έως τις 30 Μαΐου 2014 και συνδέεται με τη γνωστή υπόθεση των εικονικών τιμολογίων που εμφανιζόταν να εξέδιδε κατά το παρελθόν ο Ερασιτέχνης.

Ο 46χρονος, που συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι υπήρξε πρόεδρος διοίκησης Πρωτοδικείου κι ότι το ποσό αυτό «φορτώθηκε» σε αυτόν από προηγούμενες διοικήσεις του Γ.Σ.

Πάντως, παρόμοιες συλλήψεις πρώην αθλητικών παραγόντων του Γ.Σ. έγιναν και το προηγούμενο διάστημα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση πρώην έφορου του τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης του Γ.Σ. Ηρακλή, ο οποίος συνελήφθη για χρέη ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, κάποιες από τις δικογραφίες που συνδέονται με την υπόθεση των πλαστών τιμολογίων έφτασαν στις αίθουσες των Κακουργιοδικείων της Θεσσαλονίκης.

Τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης πρώην πρόεδρος του Γ.Σ. που εμφάνισε εικονικά τιμολόγια ύψους 600.000 ευρώ, συνδεόμενα με έργα ανάπλασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε πρώην συνεργάτη -επί οικονομικών θεμάτων- του Ερασιτέχνη, ενώ για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές ένας ιδιώτης, ο οποίος κατηγορείτο ότι κατάρτισε τα πλαστά τιμολόγια.

Το κύριο μέρος του λεγόμενου σκανδάλου των εικονικών τιμολογίων έχει προσδιοριστεί να δικαστεί το προσεχές διάστημα.