Σε κατάληψη της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου προχώρησαν- σύμφωνα με πληροφορίες- πριν από λίγη ώρα οι φοιτητές, αντιδρώντας στην άρνηση του πρύτανη, Ιωάννη Γκόλια να ικανοποιήσει αίτημά τους.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των φοιτητών απαίτησαν από τον πρύτανη Ι.Γκόλια να καταδικάσει με επίσημη ανακοίνωση τις θέσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ.Φορτσάκη, τις επιθέσεις των ΜΑΤ και την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων συναντήθηκαν το πρωί με τον Πρύτανη σε προσυγκλητιακή συνεδρίαση, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ακολουθούσε η συνεδρίαση της Συγκλήτου

Στην συνάντηση των δύο πλευρών, οι φοιτητές ζήτησαν από τον κ. Γκόλια να αποσύρει παλιότερη απόφασή του και να βγάλει νέα με την οποία θα καταδικάζει τις ενέργειες του πρύτανη του Καποδιστριακού, Θεόδωρου Φορτσάκη, τις επιθέσεις των ΜΑΤ, αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιείτο το αίτημά τους απείλησαν ότι θα προχωρούσαν σε άμεση κατάληψη της πρυτανείας.

Μετά την άρνηση του πρύτανη, οι φοιτητές κατέλαβαν την πρυτανεία και η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου ανεβλήθη.