Τραγική είναι η ιστορία της 22χρονης Ρουμάνας που συνελήφθη αφού εγκατέλειψε το νεογέννητό της στο νοσοκομείο. 

Η 22χρονη σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς  τη Δευτέρα ένιωσε έντονα τους πόνους γέννας και λόγω του ότι δεν γνωρίζει ελληνικά, κάλεσε στο τηλέφωνο για βοήθεια έναν συμπατριώτη της, ο οποίος ζει και εργάζεται στην περιοχή της Ανδραβίδας. Αυτός μετέβη ύστερα από λίγο στο σπίτι και βρήκε την 22χρονη ημιλιπόθυμη, τρομαγμένη και να έχει το νεογνό τυλιγμένο σε μια μισκοσκισμένη μπλούζα.

Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου ωστόσο το απόγευμα της επόμενης ημέρας, , η 22χρονη αποφάσισε να εγκαταλείψει οικειοθελώς το μωρό και το νοσοκομείο, φεύγοντας δίχως να γίνει αντιληπτή από κανέναν και πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς την Ανδραβίδα πεζή!

Η 22χρονη η οποία στη συνέχεια συνελήφθη έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά στη Ρουμανία. Και τα τρία παιδιά τα έχει πάρει η Πρόνοια, καθώς η ίδια δεν μπορεί να τα αναθρέψει.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με το τέταρτο, αφού η ίδια δήλωσε ότι δεν το θέλει, και πλέον αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα.

Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι το νεογνό να μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», όπου και φιλοξενούνται όλα τα εγκατελελειμμένα παιδιά.