Κύμα καταλήψεων άρχισε στα Πανεπιστήμια καθώς μερίδα φοιτητών αντιδρά στην πρόταση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για ηλεκτρονική ψηφοφορία φοβούμενοι κατάργηση για τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων για καταλήψεις.

Μετά την κατάληψη  της Κοσμητείας των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής σε κατάληψη  βρίσκεται από χθες το βράδυ και η Νομική σχολή έως την Παρασκευή ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως και το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την Τετάρτη, πάντως στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς οι οποίοι ζήτησαν από  τα μέλη της Συγκλήτου να καταδικάσουν την πρόταση Φορτσάκη. Όταν ο πρύτανης Γ. Γκόλιας αρνήθηκε η συνεδρίαση διακόπηκε και οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας.Σε ανακοίνωση για την κατάληψη που εξέδωσε η πρυτανεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου τονίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές «έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι ανοικτές στον ακαδημαϊκό διάλογο που διασφαλίζει την δυνατότητα ελεύθερης διατύπωσης των απόψεων όλων των πλευρών. 

Χθες ωστόσο η ΔΑΠ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι φοιτητές των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) «επιτέθηκαν χθες απρόκλητα και με βίαιο τρόπο σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και ανεξάρτητων φοιτητών που έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκονται στο θυρωρείο της Νομικής».  

Παράλληλα κυκλοφορεί βίντεο στο ίντερντ με σκηνές έντασης μεταξύ των φοιτητών ενώ «φωτιά», ενώ η  αριστερή παράταξη «Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων» ζήτησε ακόμα και την παραίτηση Φορτσάκη.