Όταν οι σχεδιαστές εμπνέονται από την 7η τέχνη, το αποτέλεσμα είναι outfits που μας ταξιδεύουν στην μεγάλη οθόνη και τους ρόλους που αγαπήσαμε.

Κάποιοι designers απέδειξαν με τις ανοιξιάτικες συλλογές τους ότι η μεγάλη οθόνη έχει ξεχωριστή, δημιουργική θέση στην καρδιά τους.

Roberto Cavalli: Τα cropped φορέματα παραπέμπουν στα κουστούμια του θρυλλικού θρυλικού Blow Up του Αντονιόνι.

Chanel: Ο Karl Lagerfeld βασίστηκε στην ταινία Last Year at Marienbad, που είχε επιμεληθεί ενδυματολογικά η ίδια η Coco Chanel το 1961, τόσο για τα ρούχα όσο και για το σκηνικά των κήπων στο σόου του όπου παρουσίασε την καλοκαιρινή συλλογή Chanel.

Alberta Ferretti: Τα αέρινα φορέματα και τα ρομαντικά florals της Alberta Ferretti αποτυπώνουν την ονειρική ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας της Σοφία Κόπολα, Virgin Suicides.

Marc Jacobs: Τα '70s looks με τα τεράστια καπέλα και τα καυτά σορτς της προσωπικής κολεξιόν του Marc Jacobs είναι σαφώς εμπνευσμένα από την Τζόντι Φόστερ ως ανήλικη πόρνη στον Ταξιτζή.

Louis Vuitton: O Marc Jacobs εμπνεύστηκε από το μυστήριο της Άπω Ανατολής και την απόμακρη κομψότητα της ηρωίδας στο In the Mood for Love για τη oriental κολεξιόν του οίκου Louis Vuitton