Στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia βρέθηκαν σπουδαστές και καθηγητές γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καλεσμένοι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Thessaloniki Food Festival και μαγείρεψαν ζωντανά συνταγές που συμπεριλαμβάνονται στο Γαστρονομικό Οδηγό Θεσσαλονίκης. 

Ο Γαστρονομικός Οδηγός Θεσσαλονίκης, μία εξέχουσα πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της γαστρονομικής ιστορίας και κουλτούρας της πόλης, αποτελεί ένα βιβλίο 13 ιστορικών συνταγών που αποτυπώνουν το γαστρονομικό προφίλ και φιλοδοξεί να προβάλλει τη Θεσσαλονίκη ως πόλη των μαγικών γεύσεων.

Καταξιωμένοι chef και καθηγητές, με  ομάδα σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β.Ελλάδος, όχι μόνο μαγείρεψαν ζωντανά συνταγές του οδηγού αλλά ταυτόχρονα δίδαξαν στο κοινό μυστικά των συνταγών αυτών. Παράλληλα παρουσίασαν ζωντανά την όλη διαδικασία έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να έρθει σε επαφή με τις τεχνικές παρασκευής παραδοσιακών συνταγών που έμειναν στην ιστορία.

Η ομάδα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατάφερε να εντυπωσιάσει το απαιτητικό κοινό των επαγγελματιών του επισιτιστικού και τουριστικού κλάδου της Philoxenia με την υψηλή τεχνική αλλά και με τον επαγγελματισμό της,  χαρίζοντας γευστικότατα εδέσματα!