Απολύτως ανακριβείς είναι οι πληροφορίες που φέρουν τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, να απαιτούν τη μείωση του αριθμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30%, επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου, με θέμα το ενδεχόμενο μείωσης των ΕΠΟΠ.

Αναληθές, συνεχίζει, είναι και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει δήθεν στρατό 200.000 στελεχών. Τα επαγγελματικά στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με το πολιτικό προσωπικό είναι περίπου 80.000, προσθέτει.

Ο κ. Βενιζέλος διευκρινίζει ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα απόλυσης υπηρετούντων ΕΠ.ΟΠ. Οι δε λόγοι για τους οποίους απολύονται λόγω ακαταλληλότητας οι ΕΠΟΠ περιγράφονται στο άρθρο 13 του Ν.2939, όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.3036/2002.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι "μπορεί να έχουμε περιορισμένη δημοσιονομική κυριαρχία λόγω κρίσης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας έχουν εκφύγει από την αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της βουλής και έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

TAGS