Εντονότερη θα είναι φέτος η τροχαία αστυνόμευση σε όλη την Κρήτη, που βασίζεται σε σχέδιο δράσης που ήδη υλοποιείται από το μεσημέρι.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την έδρα της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Κρήτης στα Χανιά, ενημερώθηκε για το σχεδιασμό που υπάρχει στο νησί, εν όψει της αυξημένης κίνησης των ημερών, από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή, υποστράτηγο Μανώλη Παραβολιδάκη.

Όπως είπε ο κ. Όθωνας, «υπήρξε μια συνεννόηση και υπάρχει μια συνεργασία της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Κρήτης με την Πυροσβεστική με το ΕΚΑΒ για να υπάρξει ένα αποτελεσματικό, ελπίζουμε, σχέδιο τροχαίας αστυνόμευσης, σε όλο το βασικό οδικό δίκτυο του νησιού με επίκεντρο τον βόρειο οδικό άξονα και όχι μόνο. Ένας σχεδιασμός προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα αστυνόμευσης, ούτως ώστε από την πλευρά της Πολιτείας να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να αποτρέψουμε τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα, λόγω της αυξημένης κίνησης».

Σύμφωνα με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, από το μεσημέρι και για τις επόμενες ημέρες, στο οδικό δίκτυο όλου του νησιού θα αναπτυχθούν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, 6 του ΕΚΑΒ και 17 περιπολικά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση τροχαίου. Παράλληλα, όπως τόνισε ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, «χωρίσαμε το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο σε μικρούς τομείς, των 20-25 χιλιομέτρων, και μέσα σε αυτούς τοποθετήσαμε περιπολικά, δίκυκλα και συμβατικά αυτοκίνητα».

Σύμφωνα με τον κ. Παραβολιδάκη έχει γίνει χαρτογράφηση των επικινδύνων σημείων του οδικού δικτύου στα οποία η αστυνομική παρουσία θα είναι έντονη.

Από τα Χανιά, όπου βρέθηκε σήμερα, ο κ. Όθωνας αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει σε όλο το νησί με στόχο την πάταξη της μικροεγκληματικότητας

Όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο σχεδιασμός προέβλεπε -σε πρώτη φάση- συνάντηση των αστυνομικών διευθυντών του νησιού με τους δημάρχους, για να υπάρξει τοπική καταγραφή προβλημάτων, ώστε -όπως είπε- «να δούμε πως θα εξειδικεύσομε, σε κάθε περιοχή, με τα μέσα και τις δυνατότητες που έχουμε, ένα σχεδιασμό εμφανούς αστυνόμευσης».

Όπως είπε ο κ. Όθωνας, ο ίδιος δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το σχεδιασμό, που θεωρεί σημαντικό, εν όψει και της αναμενόμενης αύξησης της τουριστικής κίνησης στο νησί.