Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΑΒ για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την πρώτη κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο μέχρι την άφιξη του πρώτου ασθενοφόρου στο σημείο πέρασαν μόλις έξι λεπτά.

Με 4 ασθενοφόρα και 2 κινητές μονάδες διακομίστηκαν, συνολικά, 7 τραυματίες στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός».

«Το Ε.Κ.Α.Β. ανταποκρίθηκε σε 6 λεπτά στο περιστατικό όπου άγνωστος άνοιξε πυρ κατά των θαμώνων νυκτερινού καταστήματος διασκέδασης επί της οδού της Ακτής Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

Το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. στις 04:15 έλαβε κλήση σχετικά με περιστατικό τραυματισμού ατόμων από πυροβολισμούς στην οδό Ακτή Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο. Άμεσα η κλήση διαβιβάστηκε στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 04:21.

Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, στο σημείο αφίχθησαν συνολικά 4 Ασθενοφόρα και 2 Κινητές Μονάδες με τη συνοδεία Ιατρού.

Από το σημείο, με τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. διακομίσθησαν σε μονάδες παροχής Υγείας 7 συνολικά άτομα τα οποία έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο, εκ των οποίων τα 5 άτομα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» και τα 2 άτομα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».