Αντικρουόμενες είναι οι μαρτυρίες για το τι συνέβη στο νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο, λίγο πριν ο άγνωστος δράστης ανοίξει πυρ αδιακρίτως.

Ο ανηψιός του ιδιοκτήτη ειπε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης λογομάχησε με δύο θαμώνες με αφορμή μία κοπέλα.

Τη μαρτυρία του δεν επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είπε πως τον είδε να μιλάει αρχικά με δύο κοπέλες και έπειτα με δύο άνδρες, χωρίς όμως να αντιληφθεί ότι υπήρξε κάποια ένταση.

Αμέσως μετά ο δράστης έφυγε από το κέντρο και γύρισε με το καλάσνικοφ για να σκορπίσει τον τρόμο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς πρόκειται για έναν σεσημασμένο Αλβανό, ηλικίας περίπου 30-35 ετών. 

Προειδοποιητική βολή προς τη θάλασσα 

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης επέστρεψε στο νυχτερινό κέντρο έχοντας κολλημένο στο σώμα του το καλάσνικοφ. Στάθηκε με την πλάτη στην πόρτα, έριξε μια δοκιμαστική βολή προς τη θάλασσα και αμέσως μετά μπήκε στο εσωτερικό του καταστήματος και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Mαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος ακούστηκε να εκτοξεύει απειλές εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων λέγοντας: «όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε». Με το όπλο στα χέρια άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά εναντίον των θαμώνων και στο κατάστημα επικράτησε πανικός. 

Οι αστυνομικοί δεν έχουν επιβεβαιώσει μαρτυρία ότι ο δράστης διέφυγε με ταξί.

Επιπλέον, λένε αστυνομικές πηγές, φαίνεται ότι ο Αλβανός δράστης είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε ανοίξει πυρ σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα και στο Μεταξουργείο, όπου είχε σκοτώσει έναν θαμώνα του καφενείου.  

Χτυπημένη στο κεφάλι νεαρή γυναίκα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών, εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα άτομα που τραυματίστηκαν τα ξημερώματα, από πυροβολισμούς αγνώστου σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο.

Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο , ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο. 

Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο νοσοκομείο « Ερυθρός». 

Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Θριάσιο

Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.

Συνολικά τραυματίστηκαν 15 άτομα αλλά οι έξι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες

Η φωτογραφία που «έδωσε» στοιχεία

Αστυνομικοί έχουν λάβει τις πρώτες καταθέσεις από υπαλλήλους και θαμώνες του καταστήματος και φέρεται να έχουν φθάσει στον εντοπισμό του δράστη από φωτογραφία που τραβήχτηκε μέσω κινητού τηλεφώνου από πελάτες του καταστήματος την ώρα που διασκέδαζαν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο ένοπλος να διαμένει σε κοντινή απόσταση από το νυχτερινό κατάστημα καθώς το διάστημα από την στιγμή που αποχώρησε μέχρι να επιστρέψει με το πυροβόλο όπλο ήταν πολύ μικρό.