Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Ένας άντρας περίπου 35 ετών, χρήστης ουσιών, Αλβανικής καταγωγής με διασυνδέσεις στον «υπόκοσμο» και εμπλεκόμενος σε ληστείες και υποθέσεις «προστασίας» σε μαγαζιά είναι ο δράστης του χθεσινού πρωτοφανούς μακελειού με 15 τραυματίες σε κλαμπ στο Μικρολίμανο.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τον δράστη και έπειτα από το βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που έδωσε χτες το φως της δημοσιότητας το Mega, πλέον η ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται στην δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο δράστης σε κατάσταση αμόκ βγαίνει από το μαγαζί με αργό βηματισμό, αφού έχει αδειάσει το όπλο του πάνω σε όποιον θαμώνα έβρισκε μπροστά του,  κοιτάει πίσω του το «κατόρθωμα» και στη συνέχεια φεύγει τρέχοντας.

Το ζήτημα είναι που έχει βρει κρησφύγετο ο δράστης και που έχει κρύψει το όπλο του. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο  για άτομο που ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, αρκετά επικίνδυνο και που φέρεται παρανοϊκά.

Για αυτό το λόγο είναι έτοιμοι για όλα σε περίπτωση που βρεθούν μποροστά του και εκείνος είναι ένοπλος. Ο δράστης φέρεται να είχε σχέσεις με συμμορία εμπόρων ναρκωτικών και την πορνεία.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν τις κινήσεις του δράστη με εκείνες συμμοριών που έκανες παρόμοιες επιθέσεις σε νυκτερινά κέντρα στο Μεταξουργείο, στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά και στην Κυψέλη, στο Νέο Κόσμο είτε τα μαγαζιά ήταν σε λειτουργία είτε κλειστά.

Για την ΕΛ.ΑΣ. τα κίνητρα του δράστη είναι άγνωστα ακόμη αλλά ερευνούν αν κίνητρο της επίθεσης είναι ζήτημα αντιπαράθεσης εντός του κλαμπ είτε αντιπαράθεση στο χώρο της νύχτας. Ο δράστης φέρεται να έχει… απωθημένα από μαγαζιά της νύχτας που δεν έχουν προστασία ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ο ίδιος βρισκόταν σε ένα μαγαζί όπου συχνάζουν ιδιαίτερα νεαρές ηλικίες. Το σκεπτικό του δηλαδή για το συγκεκριμένο μαγαζί είναι θολό καθώς μάλλον ήταν εύκολος στόχος και ο ίδιος πολύ πιθανό να λειτούργησε παρορμητικά εκείνο το βράδυ χωρίς να το είχε σχεδιάσει, ενώ μάλλον το έχει ξανακάνει στο παρελθόν σε άλλα μαγαζιά.

Σε κάθε περίπτωση, αξιωματικοί διαμηνύουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.