Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη που άνοιξε πυρ πολυβόλο καλάσνικοφ στο μπαρ στο Μικρολίμανο την Παρασκευή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ατόμων. 

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα με τραύματα στα χέρια και τα πόδια, ενώ άλλοι έξι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Οι έρευνες εστιάζονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και εκτός πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες από χθες το μεσημέρι έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις έφοδοι σε διαμερίσματα και καφενεία της Αττικής, που ενδεχομένως να βρισκόταν ο Αλβανός, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η αστυνομία έχει ήδη στη διάθεσή της φωτογραφία του δράστη και βίντεο από το σημείο της «τυφλής» αιματηρής επίθεσης. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο δράστης σε κατάσταση αμόκ βγαίνει από το μαγαζί με αργό βηματισμό, αφού έχει αδειάσει το όπλο του πάνω σε όποιον θαμώνα έβρισκε μπροστά του,  κοιτάει πίσω του το «κατόρθωμα» και στη συνέχεια φεύγει τρέχοντας.

Αυτό που εξετάζουν ανώτεροι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι αν θα πρέπει να δοθεί η φωτογραφία του δράστη στη δημοσιότητα με εισαγγελική παραγγελία, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για Αλβανό υπήκοο περίπου 30 ετών, ιδιαίτερα επικίνδυνο, που -όπως αναφέρεται- δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει.

Ο δράστης της επίθεσης φέρεται να εμπλέκεται ήδη σε άλλα τρία ένοπλα αιματηρά περιστατικά στο παρελθόν με έναν νεκρό, αλλά και σε υποθέσεις της νύχτας.

Τα αίτια της επίθεσης στο νυχτερινό μαγαζί δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. 

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης φέρεται να είχε συνομιλία με τα μέλη κάποιας παρέας στο νυχτερινό κατάστημα, να έφυγε και στη συνέχεια να επέστρεψε με το πυροβόλο όπλο, «γαζώντας» με σφαίρες τους θαμώνες.