Γκλοντιάν Αρμπέν ή Μπάκο Άρβερ είναι τα ονόματα με τα οποία κυκλοφορεί ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο και η φωτογραφία του διέρρευσε παρά το εισαγγελικό κώλυμα, που δεν επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. ακόμη να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία,  ο 35χρονος φέρεται να έχει σχέσεις με κυκλώματα της νύχτας και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ο δράστης της επίθεσης φέρεται να εμπλέκεται ήδη σε άλλα τρία ένοπλα αιματηρά περιστατικά στο παρελθόν με έναν νεκρό.

Να σημειωθεί πως η αστυνομία έχει στη διάθεσή της και τη φωτογραφία του δράστη, την οποία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας καθυστερεί, καθώς ο εισαγγελέας επικαλούμενος τη νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ζήτησε να παρέλθει πρώτα το 48ωρο.

Την ίδια ώρα, νέο βίντεο - ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα, που δείχνει τον μακελάρη του Μικρολίμανου να ανοίγει πυρ κατά του μπαρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει 15 άτομα.

Στο βίντεο αυτό, που δημοσιοποίησε το Mega, φαίνεται καθαρά ότι ο δράστης σε κατάσταση αμόκ να κρύβεται πίσω από ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια κρατώντας το καλάσνικοφ να κατευθύνεται προς το μπαρ. Ύστερα, βγαίνει από το μαγαζί με αργό βηματισμό, αφού έχει αδειάσει το όπλο του πάνω σε όποιον θαμώνα έβρισκε μπροστά του,  κοιτάει πίσω του το «κατόρθωμα» και φεύγει τρέχοντας.

Επιπλέον, αστυνομικές πηγές επαναφέρουν το σενάριο ότι ο εκνευρισμός του πιθανόν να προήλθε από διαπληκτισμό με την παρέα του μέσα στο μαγαζί.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και εκτός πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Σάββατο το μεσημέρι έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις έφοδοι σε διαμερίσματα και καφενεία της Αττικής, που ενδεχομένως να βρισκόταν ο Αλβανός, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η κατάσταση των τραυματιών

Εν τω μεταξύ, εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα άτομα, με τραύματα στα χέρια και τα πόδια, ενώ άλλοι έξι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο, ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο νοσοκομείο «Ερυθρός».

Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Θριάσιο.

Τέλος, με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.