Γράφει η Αναστασία Γαλάνη 

Όλο και πιο κοντά στα ίχνη του δράστη της τυφλής δολοφονικής επίθεσης στο μπαρ «Έτσι Απλά» τα ξημερώματα του Σαββάτου βρίσκεται η ΕΛΑΣ. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό του δράστη ο οποίος έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος. 

Ο 35χρονος αλβανικής καταγωγής κυκλοφορεί με τα ονόματα Γκλοντιάν Αρμπέν ή Μπάκο Άρβερ και φαίνεται ότι έχει διπλή ταυτότητα στον… κόσμο της νύχτας και της παρανομίας αλλά και στις διωκτικές αρχές. 

Αργά χτες το βράδυ εκτός από τα στοιχεία του διέρρευσε και η φωτογραφία του δράστη παρά το εισαγγελικό κώλυμα που δεν επιτρέπει ακόμη στην ΕΛ.ΑΣ. την δημοσιοποίηση των στοιχείων του καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Εισαγγελέως Πειραιά, επικαλείται τα «προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα» του μανιακού άνδρα ενώ έχει θέσει «χρονική ρήτρα» στην δημοσιοποίηση της διάταξης την Τρίτη. 

Την ίδια ώρα, ο κακοποιός κυκλοφορεί ελεύθερος με δύο καλάσνικοφ μαζί του αφού από την βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε το Σάββατο δεν ήταν το ίδιο με εκείνο που φέρεται να είχε στις άλλες τρεις επιθέσεις σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, όπως στο Μεταξουργείο. 

Η ΕΛΑΣ πάντως τον έχει χαρακτηρίσει «μανιακό και εξαιρετικά επικίνδυνο που δεν έχει ενδοιασμό να σκοτώσει», ενώ φέρεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για τις σχέσεις του με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου τα οποία διακινούν όπλα.
Τα αίτια της επίθεσης στο νυχτερινό μαγαζί παραμένουν ασαφή. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης φέρεται να είχε συνομιλία με τα μέλη κάποιας παρέας, δύο άντρες και δύο γυναίκες, στο νυχτερινό κατάστημα, να έφυγε και στη συνέχεια να επέστρεψε με το καλάσνικοφ  γαζώντας με σφαίρες τους θαμώνες. 

Η… παρέα του δράστη δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και όποια διασύνδεσή τους με το περιστατικό διερευνάται. Αστυνομικές πηγές επαναφέρουν το σενάριο ότι ο εκνευρισμός του πιθανόν να προήλθε από διαπληκτισμό με την παρέα του μέσα στο μαγαζί.
Ταυτόχρονα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και εκτός πόλης ακόμη και στα ελληνοαλβανικά σύνορα. 

Εξάλλου, από το Σάββατο το μεσημέρι έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις έφοδοι σε διαμερίσματα και καφενεία της Αττικής, που ενδεχομένως να βρισκόταν ο Αλβανός, χωρίς όμως αποτέλεσμα.