Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα στην Κατερίνη. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 22 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε καταστήματα, όπου αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 37 και 23 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος συνεργός τους, ένας 24χρονος ομοεθνής τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας για την εξιχνίαση κλοπών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, κατάφεραν αρχικά να εντοπίσουν χθες τα ξημερώματα στην Κατερίνη, τον 37χρονο κατά τη ώρα που αυτός παραβίαζε κατάστημα, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας εντοπίστηκε και ο 23χρονος συνεργός του.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα παραπάνω τρία άτομα, ενώθηκαν με σκοπό την διάπραξη κλοπών και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το διάστημα από τον Μάρτιο του 2013 έως τη στιγμή της σύλληψης τους διέρρηξαν 18 καταστήματα στην Κατερίνη, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα, ενώ επιχείρησαν να διαρρήξουν επιπλέον 4 καταστήματα.

Κατά τη σύλληψη του 37χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην κατοχή του και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, σκεπάρνι, τανάλια κ.α.), γάντια, ένα φωσφορούχο γιλέκο, ένα προστατευτικό κράνος εργασίας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 20,55 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές περιποίησης μαλλιών και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία όπως προέκυψε από την έρευνα αφαιρέθηκαν από δύο από τα ανωτέρω καταστήματα.