current views are: 3

24 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:06

Στις 5 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Λαυρεντιάδη

Εκφωνήθηκε σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Δημοσίευση 16:06’
αρθρο-newpost

Εκφωνήθηκε σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εκφωνήθηκε σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων έξι συγκατηγορουμένων του, για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Λ. Λαυρεντιάδη – ο οποίος είναι ελεύθερος εδώ και λίγο καιρό- και τους συγκατηγορουμένους του αφορούν την έκρηξη βόμβας στο σπίτι του 43χρονου Αθ. Ανδρεαδάκη, στη Βουλιαγμένη, η οποία είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα που του είχε αποσταλεί ως δώρο από ανθοπωλείο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η βομβιστική επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία έγινε κατ’ εντολή του Λ. Λαυρεντιάδη. Συγκεκριμένα, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης ανέθεσε, τον Μάιο του 2012, σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ. Μεταξύ των έξι συγκατηγορούμενων του Λ. Λαυρεντιάδη είναι ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη.

Ωστόσο, ο παθών, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κρήτη, ήδη, έχει δηλώσει παραίτηση από την παράσταση πολιτικής αγωγής. Στη δήλωση παραίτησής του, που υπεβλήθη τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ξενοδόχος ανέφερε στην ανακρίτρια που χειριζόταν τη δικογραφία πως ο κατηγορούμενος Λ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης- που τότε ήταν ακόμη προσωρινά κρατούμενος- είναι αθώος.

Μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας δήλωσε στην ανακρίτρια: « …Κοιτώντας ξανά με ηρεμία τα γεγονότα, μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επιχειρώντας να συνθέσω όσα δεδομένα είναι γνωστά σε εμένα, τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση, οφείλω και έναντι της συνείδησής μου να τονίσω ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ. Λαυρεντιάδης δεν είχε ούτε έχει οποιονδήποτε λόγο να με εχθρεύεται, αφού ούτε διαφορές είχαμε, ενώ και πριν και μετά από την επίθεση ουδέποτε δέχτηκα οιαδήποτε απειλή εξ’ αυτού και του περιβάλλοντός του… Γι αυτό οφείλω να δηλώσω ενώπιόν σας ότι πιστεύω ότι είναι αθώος της σε βάρος μου εγκληματικής ενέργειας… Εν κατακλείδι εκφράζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου την απόλυτη βεβαιότητα για τη μη ανάμειξη του κ. Λαυρεντιάδη στη σε βάρος μου εγκληματική ενέργεια…. και δηλώνω πως ουδεμία αξίωση έχω ή διατηρώ εναντίον του… ».

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο κ. Λαυρεντιάδης φέρεται ως κάτοχος κινητού τηλεφώνου από το οποίο την επίμαχη ημέρα και ώρα της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του ξενοδόχου εστάλησαν τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους αυτουργούς της παράδοσης του δέματος.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του, Θαν. Βαρλάμη και Νικ. Κωνσταντόπουλο, οι οποίοι έθεσαν θέμα ακυρότητας της διαδικασίας καθώς δεν τους έχει παραδοθεί- όπως είπαν- ολόκληρο το υλικό από συνομιλίες του εντολέα τους που κατέγραψε η ΕΥΠ. «Η κατηγορία στηρίχτηκε σε συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ και βρίσκονται μέσα σε ψηφιακούς δίσκους (cd).

Η δίκη διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου, καθώς δήλωσε αποχή για λόγους ευπρέπειας η πρόεδρος του δικαστηρίου, λόγω φιλικής σχέσης της με έναν εκ των συνηγόρων των άλλων κατηγορουμένων.


σχετικα αρθρα