Αντιμέτωποι με ισόβια κάθειρξη είναι οι 64 κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη της Siemens και του ΟΤΕ, καθώς παραπέμπονται ενώπιον της δικαιοσύνης για δωροδοκία και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, για το σκάνδαλο με τις παράνομες πληρωμές στη σύμβαση για τα ψηφιακά του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε και στον πρώην Ταμία του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Τσουκάτο.

Από την πολυετή έρευνα της δικαιοσύνης δεν εντοπίστηκαν ως αποδέκτες παράνομων πληρωμών διατελέσαντες Υπουργοί, ενώ το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, έχει ομολογήσει ότι εισέπραξε 1.000.000 μάρκα τα οποία παρέδωσε στο ταμείο του κόμματος.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν, είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Πρόδρομος Μαυρίδης, ο ακόμη καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλας και πρώην στελέχη του ΟΤΕ, ενώ περιλαμβάνονται και 17 Γερμανοί υπήκοοι. 

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν:

  • 19 κατηγορούμενοι για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 που επισύρει ποινική ισόβιας κάθειρξης και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
  •  14 κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη του ΟΤΕ για παθητική δωροδοκία, επίσης με το νόμο περί καταχραστών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 
  • 8 κατηγορούμενοι υπάλληλοι εταιρίας συμβούλων για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.
  • 14 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.