Οι δήμοι Βάρης – Βούλας και Αλίμου προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας αν ακυρωθεί η αξιοποίηση εκτάσεων και ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο.

Η ακτογραμμή μήκους 80 χιλιομέτρων, ξεκινάει ο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και φτάνει έως το ακρωτήριο του Σουνίου.

Στην προσφυγή τους οι δήμοι και 80 πολίτες αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που είναι στη δημοτική περιφέρειά τους, για συνταγματικούς, νομολογιακούς και νομοθετικούς περιορισμούς, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση, η εκποίηση και αξιοποίησή τους από την εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» ενώ ορισμένα από αυτά προστατεύονται από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας-Αττικής και απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική και οικοδομική δραστηριότητα.

Τέλος, αναφέρουν ότι παραβιάζονται τα άρθρα 5 και 25 του Συντάγματος, όπως παραβιάζεται πληθώρα διατάξεων του Αστικού Κώδικα και της νομοθεσίας (π.χ. νόμος 2971/2001 που προστατεύει τον αιγιαλό), ενώ παραβιάζονται, όπως σημειώνουν, και οι διατάξεις που προστατεύουν την ιδιωτική περιουσία.

Η εταιρεία έχει σκοπό την αξιοποίηση σειράς ακινήτων στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, από το Φάληρο έως το Σούνιο. Η εταιρεία έχει ζωή 99 χρόνια, το 100% των μετοχών της είναι ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου και στοχεύει κυρίως στην αξιοποίηση των ακινήτων.