Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ μετά τις δηλώσεις περί φασισμού

Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ μετά τις δηλώσεις περί φασισμού

Την παραίτηση του υπέβαλε και έγινε αποδεκτή από τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Γιάννης Τζιφόπουλος.

O κ. Τζιφόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη ότι σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη σε σταθμό της Κατερίνης φέρεται να είχε πει μεταξύ άλλων σχολιάζοντας την κατάσταση στα πανεπιστήμια ότι «κάπου - κάπου πρέπει να υπάρχουν και φασιστικές συμπεριφορές» λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να πέφτει και καμία φάπα».

Ο κ. Τζιφόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που τού αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως υποστήριξε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου. 

Από την πλευρά της η Πρυτανεία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

«Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου.
Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε., δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.» 

Με βάση τον νέο νόμο οι αντιπρυτάνεις ορίζονται από τον Πρύτανη και ο αντικαταστάτης του κ.Τζιφόπουλου αναμένεται να οριστεί εντός των επόμενων ημερών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο