Όλα ξεκίνησαν από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο εκ των αδελφών, ηλικίας 31 και 33 ετών. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι οι δύο άνδρες διακινούσαν ναρκωτικά με τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε, προχθές το βράδυ, περίπου στις 21.30, στις Γούβες του δήμου Χερσονήσου, στο ύψος της αμερικάνικης βάσης. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και προς έκπληξή τους είδαν τον 31χρονο να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να πετάει λίγο παραπέρα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μ,β.102 γρ., η οποία ανευρέθηκε και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που έγινε στον 31χρονο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο ενώ στην κατοχή του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα στο σπίτι του 31χρονου δε βρέθηκε τίποτα, όμως η έρευνα συνεχίστηκε στο σπίτι του 33χρονου και στο πατρικό σπίτι των ανδρών, στο Καλό Χωριό, όπου τα δύο από τα τέσσερα αδέρφια μένουν με τον 61χρονο πατέρα τους.

Στο σπίτι του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ζυγαριά ακριβείας, ένα κυνηγετικό όπλο με τρεις γεμιστήρες και 46 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κυνηγετικού όπλου.

Στο σπίτι του 61χρονου πατέρα του 33χρονου, του 22χρονου, του 31χρονου καθώς και ενός 28χρονου, ο οποίος αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επαναληπτική καραμπίνα, ιδιοκτησίας του 31χρονου,από την οποία είχε αφαιρεθεί παρανόμως ο μειωτήρας, 52 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, επτά φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν αρχαία αγαλματίδια, άγνωστης περιόδου, στις οποίες εμφαίνονται οι γεωμετρικές διαστάσεις αυτών με την χρήση υποδεκάμετρου.

Έσπρωχνε" δενδρύλλια μέσω... διαφημιστικών φυλλαδίων!

Στο υπνοδωμάτιο του 22χρονου γιου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόπ, οκτώ κροτίδες, μια θήκη πιστολιού, αλλά και επτά ... διαφημιστικά φυλλάδια, με δενδρύλλια ακατέργαστης κάνναβης, τις τιμές τους (!) και οδηγίες για την καλλιέργεια τους!

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννιά σακουλάκια, διάφανα, προοριζόμενα για την συσκευασία των προς πώληση ποσοτήτων Ακατέργαστης Κάνναβης, καθώς και οκτώ δυναμιτάκια.

Στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον σακούλα με 120 σπόρους Κάνναβης, ενώ σε γειτονική νεοανεγειρόμενη οικοδομή, ιδιοκτησίας του 28χρονου, που αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικοί κουβάδες με υπολείμματα Ακατέργαστης Κάνναβης και 1,6 γρ. κάνναβης σε νάιλον σακούλα.