Ποινή φυλάκισης 25 ετών απόψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 20χρονο βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου, ενός 79χρονου μέσα στο σπίτι του στους Κάτω Αμυγδάλους στη Νεάπολη Λασιθίου, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο ηλικίας 23 χρονών επέβαλε φυλάκιση 5 ετών και έξι μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κρίνοντάς τον ένοχο για τη ληστεία από κοινού και για θανάτωση ζώου, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του εμπρησμού.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας 19χρονος, κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ληστεία.

Ο βασικός κατηγορούμενος της άγριας δολοφονίας, σήμερα 20χρονος, ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε στο δικαστήριο μετανιωμένος λέγοντας πως θέλει να γυρίσει το χρόνο πίσω και να είναι εκείνος το θύμα και όχι ο θύτης ενώ και οι άλλοι δύο ζήτησαν συγνώμη.

Οι δύο καταδικασθέντες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν μπει στο σπίτι του ηλικιωμένου με σκοπό να τον ληστέψουν αφού σκότωσαν τον σκύλο του, ενώ ο τρίτος τους περίμενε με το αυτοκίνητο έξω από αυτό.

Αφού δεν βρήκαν χρήματα άρχισαν να χτυπούν τον άτυχο άνδρα, μέχρι που εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους έβαλαν φωτιά στο σπίτι, η οποία το κατέστρεψε ολοκληρωτικά.