Τα εύσημα και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βασίλη Κικίλια έλαβε η Ασφάλεια Αττικής και τα ΕΚΑΜ για την επιτυχή και «αναίμακτη» επίχειρηση εφόδου στο διαμέρισμα κρησφύγετο του 31χρονου δράστη της αιματηρής επίθεσης στο κλαμπ στο Μικρολίμανο. 

Αποτέλεσμα της εφόδου ήταν η σύλληψη του 31χρονου χωρίς απρόοπτα, αλλά και του 23χρονου συνεργού του, που κατηγορείται για ύποθαλψη εγκληματία, και κατά την έφοδο των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στο να μην υπάρξει περίπτωση ομηρίας, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με παρόμοιας «τάξης» κακοποιούς.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν μυστική έρευνα και στη συνέχεια αιφνιδιαστική έφοδο με... χειρουργικές κινήσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο στο διαμέρισμα έπειτα από πληροφορίες για το ποιος είναι ο συνεργός του και για το μέρος που είχε βρει κρησφύγετο ο δράστης. 

Για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται ιδιαίτερη επιτυχία η επιχείρηση σύλληψης καθώς όχι μόνο δεν υπήρξαν πυροβολισμοί ή... απρόοπτα αφού πρόκειται για ιδαίτερα επικίνδυνο κακοποιό αλλά κυρίως επειδή δεν του άφησαν κανένα περιθώρο διαφυγής. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ είχαν κυριολεκτικά αποκλείσει την πολυκατοικία και είχαν κρεμαστεί από κάθε πιθανή «διέξοδο». 

Οι αστυνομικοί χωρίστηκαν σε ομάδες και περικύκλωσαν την πολυκατοικία και το διαμέρισμα του δράστη αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο και την πόρτα του υπογείου. Έριξαν κρότου λάμψης ώστε να αιφνιδιάσουν τον 31χρονο και όταν είδα ότι βρέθηκε εξ απίνης τον ακινητοποιήσαν. Να σημειωθεί ότι ο αλβανός κακοποιός δεν προέβαλε αντίσταση ενώ ήταν καθισμένος στον καναπέ. Αντιθέτως ο 23χρονος «συνεργός» του έτρεξε να φύγει από την πίσω πλευρά αλλά οι άνδρες των ΕΚΑΜ τον... περίμεναν. 

Ο δράστης κρυβόταν σε ένα υπόγειο πολυκατοικίας στην οδό Αγίας Λαύρας που νοίκιαζε με άλλους. Υπενθυμίζεται ότι χτες οι αστυνομικοί εξέτασαν το δωμάτιο σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής που είχε νοικιάσει ο δράστης για να περάσει την βραδιά του με δύο γυναίκες από την παρέα που είχε στο κλαμπ πριν την επίθεση. Στο δωμάτιο εντοπίστηκε και ο γεμιστήρας του καλάσνικοφ με το οποίο επιτέθηκε στο μαγαζί τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Οι έρευνες συνεχίζονται και για άλλους συνεργούς του, ενώ ο 31χρονος κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα πάει στον Εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα, έπειτα από την πολυαναμενόμενη σχετική Εισαγγελική Διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του 31χρονου, Μπάκο Άρβερ.

 

TAGS