Γράφει ο Γιάννης Καρακατσάνης

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους της Αθήνας.

Η στάση εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έκανε περισσότερο κόσμο σήμερα να προτιμήσει το ΙΧ αυτοκίνητό του για τη μετακίνησή του, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται σημειωτόν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειαστήκαμε πάνω από μία ώρα για να διανύσουμε την απόσταση από τη Νέα Σμύρνη στο Μαρούσι, όταν υπό κανονικές συνθήκες δεν χρειάζονται πάνω από 30 λεπτά.

Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση συναντήσαμε στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού, από το ύψος του Φιξ και πάνω, στην άνοδο της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου (Καλλιμάρμαρο, Χίλτον), καθώς και στην άνοδο της Κηφισίας, με την κατάσταση να ομαλοποιείται από την Κατεχάκη και μετά, όπου όμως δυσκολεύουν τα πράγματα για όσους κινούνται στην κάθοδο της Κηφισίας από το Χαλάνδρι και κάτω.

Σε κάποιες διασταυρώσεις έχουν τοποθετηθεί τροχονόμοι που ρυθμίζουν την κυκλοφορία, δίχως όμως σημαντικό αποτέλεσμα, λόγω του μεγάλου όγκου των αυτοκινήτων.

Ανάλογες εικόνες με τις παρακάτω αναμένεται να δούμε και τις απογευματινές ώρες, οπότε και οι οδηγοί όλων αυτών των αυτοκινήτων θα επιστρέψουν από τις δουλειές τους, οπότε οπλιστείτε με υπομονή και δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο.