Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών που εξαπάτησαν δυο ηλικιωμένους στη Δράμα, μία 88χρονη και έναν 89χρονο, αποσπώντας από αυτούς το συνολικό ποσό των 6.700 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση, της 88χρονης ηλικιωμένης γυναίκας, οι δράστες πήγαν στο σπίτι της όπου η δράστιδα προσποιούμενη υπάλληλο του ΟΓΑ και προφασιζόμενη υποτιθέμενη επιστροφή χρημάτων από τον ασφαλιστικό οργανισμό, απέσπασε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να της φέρει την υποτιθέμενη επιστροφή.

Στη δεύτερη περίπτωση, του 89χρονου άντρα, οι δράστες πήγαν στο σπίτι του όπου η δράστιδα προσποιούμενη υπάλληλο ασφαλιστικού φορέα και προφασιζόμενη υποτιθέμενη οφειλή του 89χρονου στην εφορία, κατάφερε να του αποσπάσει αρχικά το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. Στη συνέχεια, προφασιζόμενη ότι η οφειλή είναι μεγαλύτερη, έπεισε τον 89χρονο να πάει μαζί τους σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Δράμα και να πραγματοποιήσει ανάληψη 5.400 ευρώ, τα οποία ακολούθως τους τα παρέδωσε για την κάλυψη της υποτιθέμενης οφειλής.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, οι αστυνομικές αρχές συστήνουν στους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών.

Οι αστυνομικές αρχές σημειώνουν ότι οι επιτήδειοι έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικές με τα υποψήφια θύματά τους, τα πλησιάζουν αιφνιδιαστικά και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα όπως ότι είναι γνωστοί συγγενών τους, λογιστές, εφοριακοί κ.λ.π., ζητούν χρήματα προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.

 

 

TAGS