Μια λευκή κορδέλα, το σύμβολο της αλληλεγγύης και συμβολικής δράσης ενάντια στην έμφυλη βία, θα σχηματιστεί την προσεχή Κυριακή (30 Νοεμβρίου), στις 10 το πρωί, από εθελοντές και εθελόντριες στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια από τις δράσεις που έχει προγραμματίσει για το προσεχές τριήμερο η Πρωτοβουλία Αιρετών Γυναικών Δήμου Θέρμης, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου).

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν αύριο, στις 12 το μεσημέρι, με τις εργαζόμενες στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Θέρμης να κρατούν συμβολικά ένα τέταρτο σιωπής. Στόχος είναι να παρακινήσουν τις γυναίκες που πλήττονται να σπάσουν τα δεσμά και να μιλήσουν.

Το Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, ομάδες εθελοντών θα μοιράσουν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Θέρμης το λευκό κορδελάκι που συμβολίζει την εναντίωση των ανδρών στη βία, ενώ την Κυριακή το πρωί θα σχηματιστεί η λευκή κορδέλα, σε μια εκδήλωση που θα πλαισιώνεται από την ορχήστρα σαξοφώνων Ku Klux Sax.