Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα, οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Τρίπολη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, καθώς και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού.

Στις υποτονικές απεργιακές συγκεντρώσεις συνέβαλαν και οι καιρικές συνθήκες, αφού από το πρωί υπάρχει ψιλόβροχο και πολύ κρύο.

Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς ανέφερε: «Δεν πάει άλλο. Η τρόικα μας αντιμετωπίζει σαν αποικία αν και η χώρα ανήκει στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα».

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν νέες οριζόντιες περικοπές και νέα μέτρα που ζητά από την κυβέρνηση η τρόικα και τόνισε πως όλοι οφείλουμε να αντισταθούμε, για τους νέους μας και ενωτικά και μαζικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική λαίλαπα, λέγοντας «όχι» σε έναν ακόμα φοροεισπρακτικό προϋπολογισμό που συντηρεί τη φτώχια και την ανεργία.

Αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων με επαναφορά στα 751 ευρώ του βασικού μισθού και κατάργηση των ατομικών συμβάσεων που δίνουν μισθούς πείνας, διεκδίκησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Άκης Αναστασόπουλος. Επίσης, ζήτησε αγώνα για κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις και έκανε λόγο για κάλυψη όλων των ανέργων με επίδομα στα 600 ευρώ, για να έχουν όλοι οι άνεργοι στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση.

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άργος συμμετείχαν και αγρότες, οι οποίοι έκαναν αυτοκινητοπορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στους δρόμους της πόλης, ενώ στην Καλαμάτα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του σούπερ μάρκετ Lidl.

TAGS