Επιχείρηση αερομεταφοράς τραυματιών από τη Λιβύη στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα. Κατά την επιχείρηση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταφέρθηκαν 49 Λίβυοι τραυματίες και 15 συγγενείς τους, με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι τραυματίες, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας που η Ελλάδα έχει δηλώσει έτοιμη να προσφέρει, τόσο στις διμερείς επαφές με ηγετικά στελέχη των αραβικών χωρών, όσο και στα περιφερειακά και διεθνή φόρα που έχουν συγκληθεί για τον τερματισμό της βίας στη Λιβύη.

Η αεροδιαμετακομιδή των Λίβυων τραυματιών, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, έγινε σε συντονισμό της Ελλάδας με το Κατάρ και μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη.

Με βάση τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας, οι Λίβυοι θα νοσηλευτούν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με δαπάνη του Κατάρ, ενώ από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Προστασίας του πολίτη θα γίνει ο διαβατηριακός έλεγχος των εισελθόντων και η ακριβής καταμέτρησή τους.

Οι Λίβυοι τραυματίες καθώς και οι συγγενείς τους μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με C17 της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ.

TAGS