Φυλάκιση εννέα ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος τελωνειακού υπαλλήλου.

Η υπόθεση αφορούσε εικονικές εξαγωγές λαθραίων προϊόντων μέσω του τελωνείου Ευζώνων, η οποία ερευνάτο τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών είχαν τεθεί 93 φορτία που φέρονται ότι περιείχαν κινεζικά προϊόντα και εξήχθησαν, από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο 2007, εικονικά μέσω του παραπάνω τελωνείου στην ΠΓΔΜ.

Φορτηγά -σύμφωνα με τη δικογραφία- παραλάμβαναν εμπορεύματα τράνζιτ με παραστατικά έγγραφα από το Β΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης και στα έγγραφα ή ηλεκτρονικά αρχεία εμφανίζονταν να βγαίνουν από τα ελληνικά σύνορα και να εισάγονται στη γειτονική χώρα. Στην πραγματικότητα όμως δεν έφταναν στον προορισμό τους και εμπορεύματα που υπόκεινται σε υψηλούς δασμούς, διοχετεύονταν στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα το Δημόσιο να ζημιώνεται.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον καταδικασθέντα τελωνειακό υπάλληλο (υπηρετούσε στο γραφείο εξόδου αυτοκινήτων) ενόψει της επαναληπτικής δίκης στο Εφετείο.

Εκτός από τον υπάλληλο, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο έναν Βούλγαρο υπήκοο, στον οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Ο αλλοδαπός δικάστηκε ερήμην και γι' αυτό η ποινή αφορούσε μόνο τις πλημμεληματικές πράξεις. Για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει θα δικαστεί όταν και εφόσον συλληφθεί.