Το παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής, έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στους αιώνες, αναβίωσε και εφέτος στις Βουκολιές Χανιων. Παρά την οικονομική κρίση, πολύς κόσμος επισκέφθηκε και εφέτος την περιοχή ενώ μετά από πολλά χρόνια αναβίωσε και το παζάρι στην Κίσσαμο.

Το έθιμο θέλει την πλατεία των Βουκολιών κάθε χρόνο τέτοια μέρα να σφύζει από ζωή. Κάτοικοι του χωριού αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, τήρησαν και εφέτος την παράδοση .

Από λουλούδια, ρούχα, παιχνίδια και μικροαντικείμενα για το σπίτι μέχρι και ζαρζαβατικά μπορεί να βρει κανείς στο παζάρι, που είναι από τα πιο φημισμένα σε επίπεδο νομού.

Η ζωοπανήγυρης προσελκύει χρόνια τώρα το ενδιαφέρον των επισκεπτών πολλοί από τους οποίους προμηθεύονται από εκεί το αρνάκι που θα σουβλίσουν.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη, στο εφετινό παζάρι έντονο ήταν το ενδιαφέρον των κάθε λογής μικροπωλητών καθώς στήθηκαν περισσότεροι από 200 πάγκοι.

Το εφετινό παζάρι συνέπεσε με την ημέρα εορτασμού της γης και η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων έδινε δωρεάν βελτιωτικό εδάφους που παράγεται στο εργοστάσιο απορριμμάτων , σε όσους βρέθηκαν στις Βουκολιές.

"Είναι μια προσπάθεια της επιχείρησης να αξιοποιήσει το προϊόν που παράγει" δήλωσε η πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Χαρούλα Μυλωνάκη.

Εφέτος μετά από πολλά χρόνια αναβίωσε και το παζάρι στην Κίσσαμο με το ενδιαφέρον των επισκεπτών να είναι έντονο.

Το παζάρι στην Κίσσαμο που γινόταν μέχρι την δεκαετία του 1970, διοργάνωσαν ο δήμος και ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής.