Έντεκα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπών σε καταστήματα, καθώς και πέντε κλοπές οχημάτων, εξιχνιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται επτά άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες από τον Απρίλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο αφαίρεσαν συνολικά πέντε οχήματα, και διέπραξαν επτά διαρρήξεις-κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών, σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Τα αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Ταυτόχρονα, εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και έντεκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται έντεκα άτομα, ηλικίας από 15 έως 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:

  • Την 14.5.2014 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από μια γυναίκα, κόσμημα.
  • Την 25.8.2014 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από έναν άνδρα κόσμημα.
  • Την 23.9.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από έναν ανδρα, τσαντάκι το οποίο περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.
  • Την 26.9.2014 το μεσημέρι, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από έναν άνδρα, υπήκοο Ρωσίας, τσαντάκι, το οποίο περιείχε χρήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
  • Την 26.9.2014 το μεσημέρι, στις Κεχριές Κορινθίας με τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν έναν άνδρα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 29.9.2014 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από έναν άνδρα, χρήματα.
  • Την 1.10.2014 το απόγευμα, στη Κυρά Βρύση με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από έναν άνδρα κόσμημα.

Επιπλέον, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, οι 11 συλληφθέντες από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο  διέπραξαν τέσσερις κλοπές οχημάτων και δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων, καθώς και τρεις κλοπές σε οχήματα, μία κλοπή σε εταιρία και μία κλοπή τσάντας, όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, κινητό τηλέφωνο, μηχανήματα και προσωπικά αντικείμενα. Όλα τα κλαπέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.