Προτάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ξεκινούν από τη φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και φτάνουν έως τις πανελλαδικές εξετάσεις, κατέθεσε η ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Αποστόλης Μπακόλας, ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, Κώστας Μεϊντής και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, χαρακτήρισαν παράνομες τις καταλήψεις και έκαναν λόγο ότι «συγκεκριμένες μειοψηφίες εκμεταλλεύονται την έλλειψη κανόνων για να κλείνουν τις σχολές και να εξυπηρετούν τους κομματικούς τους σκοπούς».

Τα τρία στελέχη της νεολαίας της ΝΔ τάχθηκαν, επίσης, υπέρ της δημιουργίας ειδικού σώματος φύλαξης για τα πανεπιστήμια κατά τα διεθνή πρότυπα (αναφέρθηκαν τα παραδείγματα των Πανεπιστημίων του Λίβερπουλ στη Βρετανία, του Πρίνστον στις Ηνωμένες Πολιτείες και του Ρότερνταμ στην Ολλανδία), ενώ ζήτησαν να ψηφιστεί ειδικός νόμος που θα ορίζει τη λειτουργία του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, όπως ορίζει το άρθρο 16 παρ. 5 του Συντάγματος.

Ως προς το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τάχθηκαν υπέρ της απεμπλοκής του Λυκείου από τις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ προτείνουν την καθιέρωση προπαρασκευαστικού έτους και ενός μικτού συστήματος εξετάσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κράτησε αποστάσεις από την πρόταση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ να λαμβάνονται οι αποφάσεις για καταλήψεις ή αποχή από τα μαθήματα με ηλεκτρονική ψηφοφορία.