Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στο στόλο.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καθημερινά  δυσχεραίνεται η κάλυψη αναγκών των πολιτών.

«Το νούμερο ένα πρόβλημα που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή και χρίζει άμεσης λύσης, σε συνδυασμό βέβαια και με το αβέβαιο μέλλον, είναι ο πεπαλαιωμένος στόλος των ασθενοφόρων μας και το ελλιπές προσωπικό, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί δραματικά λόγω συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι από 33 διασώστες που απαιτούνται, λειτουργούμε με 23» τονίζει, μιλώντας στο xanthipress, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Θράκης.

Ο ίδιος προσθέτει πως σημαντικές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ασθενοφόρα για την κάλυψη της περιφέρειας.

«Ο εκσυγχρονισμός του στόλου των ασθενοφόρων είναι πλέον επιτακτικός και καμία κρίση, κανένα μνημόνιο, καμία Τρόϊκα και καμία ηττοπαθής κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να εμποδίσει. Ίσως ακούγεται ρομαντικό, αλλά πιστεύουμε ότι ένα αρραγές κοινωνικό μέτωπο, μπορεί να φέρει την Άνοιξη και να διώξει τον πολιτικό Χειμώνα, που τα τελευταία χρόνια μας περιβάλει πανταχόθεν». αναφέρεται στη σχετική τους ανακοίνωση.

TAGS