Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών αρτοζαχαροπλαστείων, παιδοτόπου και θεάτρου στην Καλαμαριά.

Δράστης ένας 42χρονος, ο οποίος υποδυόταν τον υπάλληλο τμήματος μάρκετιγκ αλυσίδας σούπερ μάρκετ και αποσπούσε από τους ιδιοκτήτες χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων και διαφήμισης των επιχειρήσεών τους.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου, ο 42χρονος προσέγγισε ιδιοκτήτες καταστημάτων κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, (πρατηρίων άρτου, ζαχαροπλαστείων, παιδότοπου και θεάτρου), με την υποτιθέμενη ιδιότητα του υπαλλήλου αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Στη συνέχεια, παρέθετε συγκεκριμένη συμφωνία, που αφορούσε είτε σε αγορά προϊόντων (κυρίως τρόφιμα και ποτά) από τα καταστήματα των θυμάτων, είτε σε διαφήμιση των επιχειρήσεών τους, είτε σε παραχώρηση των χώρων για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο υποτίθεται ότι θα διεξάγονταν διάφορες εκδηλώσεις (διαγωνισμοί σκάκι – τάβλι, σεμινάρια κ.α.).

Για την επικύρωση της σχετικής συμφωνίας, ο 42χρονος ζητούσε από καθέναν από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που προσέγγισε, χρηματικό ποσό, το οποίο κυμαινόταν μεταξύ 20 ως 30 ευρώ.

Εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατ΄εξακολούθηση η οποία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.