«Επείγουσα και αγωνιώδη» έκκληση για οικονομική ενίσχυση απευθύνει στην κυβέρνηση το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, προειδοποιώντας με ενδεχόμενο πλήρους αδυναμίας λειτουργίας του.

Εν όψει της υποχρέωσης υποβολής του προϋπολογισμού του ιδρύματος για το 2015, η Συγκλήτος σε ψήφισμά της σημειώνει πως το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης για το 2015 (11,5 εκ. ευρώ) είναι μειωμένο κατά 74% σε σχέση με τη χρηματοδότηση του 2009 και έτσι προκύπτει ένα σοβαρό έλλειμμα τουλάχιστον 9,5 εκατ. ευρώ ως προς την αντιμετώπιση των απολύτως αναγκαίων ανελαστικών δαπανών του Πανεπιστημίου.

Στο ψήφισμα τονίζεται πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης δαπανών, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται πλέον η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και των εξαρτωμένων από αυτό οργανισμών» και προστίθεται: 

«Όμως το Υπουργείο απαιτεί από το Πανεπιστήμιο την υποβολή ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Έτσι το ΕΚΠΑ εξαναγκάζεται τώρα από την Πολιτεία να υποβάλει έναν πλασματικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που δεν καλύπτει τις πραγματικές του βασικές ανάγκες και στην ουσία προδικάζει την πλήρη αδυναμία λειτουργίας του».

Καταλήγοντας η Σύγκλητος απευθύνει «επείγουσα και αγωνιώδη έκκληση προς την κυβέρνηση να μεριμνήσει αποφασιστικά για την άμεση οικονομική ενίσχυση και διασφάλιση της λειτουργίας του αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας».