Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 2

2 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:49

Καμένα αυτοκίνητα και οδοφράγματα στο κέντρο της Αθήνας (Βίντεο και φωτό)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια έπειτα από τη μαζική πορεία συμπαράστασης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Δημοσίευση 13:49’
αρθρο-newpost

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια έπειτα από τη μαζική πορεία συμπαράστασης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια έπειτα από τη μαζική πορεία συμπαράστασης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Μοναστηράκι και μετά την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια. Άγνωστοι λίγο μετά τις 8 το απόγευμα άναψαν φωτιές σε κάδους στα στενά της περιοχής. Ένταση επικράτησε και στο Πολυτεχνείο. Έξω από το κτίριο του ΕΜΠ άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ και το πυρπόλησαν.  Στο λεωφορείο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν υπήρχαν επιβάτες. 

Στη γύρω περιοχή, 10 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από τα επεισόδια και 4 με 5 κάηκαν ολοσχερώς, ενώ έχουν προκληθεί και ζημιές σε τραπεζικά καταστήματα.

Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στην περιοχή, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, άνοιξε η Στουρνάρη η Πατησίων και οι γύρω δρόμοι.

Στο εσωτερικό του ΕΜΠ πραγματοποιήθηκε συνέλευση για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις αλληλεγγύης στον Ν.Ρωμανό και έπειτα από αυτήν αποχώρησαν όσοι ήταν μέσα στο Ιδρυμα. 

Χιλιάδες κόσμου στην πορεία

Στην πορεία που άρχισε από το Μοναστηράκι συμμετείχαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), το ΕΕΚ και άλλες οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες.Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή ξεπέρασε τις 10.000 κόσμου

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, όπως τα Ιωάννινα, τη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Καρδίτσα. Στην Πάτρα σημειώθηκε μικροένταση καθώς κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε υποκατάστημα τράπεζας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα και από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, πρωτοβουλία για πιθανή νομοθετική ρύθμιση έπειτα από συννενόηση με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, για το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών του έγκλειστου και απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού.

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο κατόπιν πρωτοβουλίας του για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.


σχετικα αρθρα