Τριάντα ένας δικηγόροι από τους σαράντα δύο που συμμετείχαν στην σημερινή ψηφοφορία ψήφισαν αποχή διαρκείας αντιδρώντας σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στην Σάμο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνέλευση των δικηγόρων για να αποφασίσουν για την περεταίρω στάση τους. Από τους 47 εγγεγραμμένους δικηγόρους του συλλόγου συμμετείχαν στην ψηφοφορία 42. Οι 41 ψήφισαν ΟΧΙ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ένας ψήφισε ΝΑΙ. Την αποχή διαρκείας ψήφισαν 31 , ένα ψηφοδέλτιο ψήφισε να μην υπάρξει καμία κινητοποίηση και 9 ψήφισαν υπέρ των στοχευόμενων κινητοποιήσεων (τριήμερες, κυλιόμενες κ.λ.π).

«Επί της ουσίας, οι αλλαγές που σήμερα προωθεί η κυβέρνηση αγγίζουν κυρίως τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Σε γενικές γραμμές, ο νέος Κώδικας θα είναι ένα τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Δεν στοχεύει στην απονομή δικαιοσύνης αλλά εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και δη τραπεζικά» δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σάμου Γιώργος Κολλάρας. Εξάλλου την επόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε να γίνει συμβολική κατάληψη από τους δικηγόρους στο δικαστικό μέγαρο αποτρέποντας τους πολίτες του νησιού να μπουν σε αυτό και να τους δώσουν το μήνυμα ότι αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.