current views are: 2

2 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:24

Σοβαρά προβλήματα σε Ήπειρο και Μακεδονία από τη σφοδρή κακοκαιρία (φωτό)

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο.

Δημοσίευση 15:24’
αρθρο-newpost

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο.

Σημαντικά προβλήματα στην  Ήπειρο και τη Μακεδονία προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή.

Από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών στη δυτική και ανατολική Θεσσαλονίκη. Συνεργεία της ΔΕΗ έσπευσαν στις περιοχές. Σταδιακά ξεκίνησε να δίνεται το ρεύμα.

Στο νομό Κοζάνης, ισχυρή μπόρα έπληξε την Πτολεμαΐδα. Αρκετά καταστήματα πλημμύρησαν με την πυροσβεστική να προχωράει σε άντληση υδάτων.

Προβλήματα και στην Ήπειρο

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό του καιρού και στην Ήπειρο.Στα Ιωάννινα, όπου εκτός από τη βροχή ξέσπασαν και ισχυροί άνεμοι, έχουν κοπεί περισσότερα από 10 δέντρα, τα οποία άνδρες της πυροσβεστικής απομάκρυναν από τους δρόμους. Η πυροσβεστική δέχθηκε 113 κλήσεις.

Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν και ένα όχημα ακινητοποιήθηκε.

Ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε μεγάλα τμήματα της πόλης. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Στην Ηγουμενίτσα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί περισσότερες από 45 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Τα περισσότερα βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού. Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ, σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Από την κακοκαιρία, σύμφωνα με το epirusgate,  σημειώθηκε κατολίσθηση στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Ηγουμενίτσα προς Γιάννενα.

Η κυκλοφορία διακόπηκε, ενώ συνεργία της Εγνατίας βρίσκονται στο σημείο για να απομακρύνουν τα υλικά που έπεσαν στο οδόστρωμα.

Ζημιές στα Φιλιατά

Στα Φιλιατά από την καταιγίδα πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Ζημιές προκληθήκαν και σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ δέντρα έπεσαν σε δρόμους.

Η Πυροσβεστική Φιλιατών έκανε σημαντική προσπάθεια για τον καθαρισμό των φρεατίων και την άντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα καταστήματα.

Απεγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος

Στο μεταξύ, με επιτυχία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφου στο Καβαλάρι Ζαγορίου.

Ο κτηνοτρόφος είχε εγκλωβιστεί καθώς μία από τις μικρές γέφυρες που υπήρχαν σε χείμαρρο κατέρρευσε λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, και δεν μπορούσε να περάσει μαζί με το κοπάδι του στην απέναντι όχθη.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν, με τη βοήθεια μιας σκάλας, να περάσουν στην απέναντι όχθη και να επιστρέψουν μαζί με τον κτηνοτρόφο.


σχετικα αρθρα