Η μάθηση κοστίζει και μάλιστα ακριβά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που καλείται να πληρώσει 3 εκατ. 150 χιλιάδες ευρώ για την μεταφορά των μαθητών κατά την σχολική περίοδο του 2010.

Το ποσό είναι μειωμένο κατά 20% από το Υπουργείο Οικονομικών καθώς το σύνολο των υποχρεώσεων που απομένει να εξοφληθούν στη Θεσσαλία με βάση τις συμβάσεις, τις οποίες είχαν υπογράψει οι πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για τη μεταφορά μαθητών ως το τέλος του 2010 υπολογίζεται στο ποσό των 3 εκατ. 829 χιλ. ευρώ.

Σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιώργου Καλτσογιάννη, οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας ανέφεραν ότι αποδέχονται τα χρήματα και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη μεταφορά μαθητών μετά το Πάσχα, ωστόσο επιφυλάσσονται για το τι θα κάνουν σχετικά με το υπόλοιπο 20%.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι «η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως συνέχεια των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, διεκδίκησε από την πρώτη ημέρα της θητείας της τα οφειλόμενα χρήματα προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις για τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλία».