ΕΛΛΑΔΑ

Λήγουν στις 18 Ιανουαρίου οι άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτων

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2014, 11:26 / Ανανεώθηκε 4 Δεκεμβρίου 2014, 11:26
Λήγουν στις 18 Ιανουαρίου οι άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτων
Facebook Twitter Whatsapp

Έως τις 18 Ιανουαρίου θα πρέπει να αντικαταστήσουν την άδεια οδήγησής τους οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έως τις 18 Ιανουαρίου θα πρέπει να αντικαταστήσουν την άδεια οδήγησής τους οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς εκπνέει η διετής προθεσμία που ορίζει σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποτανθούν στις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών ή στα ΚΕΠ προκειμένου να αντικαταστήσουν την παλαιά άδεια.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου, επισημαίνεται πως:

«Στις 18.1.2014 λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18.1.2015».

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο, κάτοχος άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούται να προβεί στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχει άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α.