Σε τηλέγραφημα που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρεται πως ασκήθηκαν βαριές κατηγορίες σε παράγοντες του ποδοσφαίρου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και δωροδοκία.

Συγκεκριμένα, στο τηλεγράφημα αναφέρεται:

«Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε απο την Εισαγγελία για μεγάλη υπόθεση «στημένων» αγώνων του ποδοσφαίρου. 

Μετά απο πολύμηνη έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορέας και Ελένη Σίσκου, που συνέταξαν πόρισμα 173 σελίδων, απαγγελθηκαν κατηγορίες σε βάρος 16 προσώπων, παραγόντων του ποδοσφαίρου. Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται δύο παράγοντες ΠΑΕ, 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες της ΚΕΔ και 3 διαιτητές και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα. 

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν -τρεις κακουργηματικές και δύο πλημμεληματικές- αφορούν:

  • Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
  • Απάτη κατά συναυτουργία, κατ΄εξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.
  • Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ'εξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ΄επάγγελμα και συνήθεια.
  • Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες σε βαθμό πλημμελήματος (ειδικός ποινικός νόμος). 

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής ομάδας, που έδρασε από το 2011 έως και το 2013, η οποία όριζε συγκεκριμένους διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες με σκοπό τον υποβιβασμό ομάδων -οι οποίες έχαναν έτσι χρηματικά ποσά- και αντίστοιχα την προώθηση ομάδων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αύξηση των κερδών τους.
Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι έπεσαν θύματα απάτης οι φίλαθλοι που στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες πιστεύοντας ότι παρακολουθούν ένα πρωτάθλημα που δεν είναι "στημένο". Στα συμπεράσματά τους οι Εισαγγελείς (σ.σ. ο κ. Κορέας είναι απερχόμενος αθλητικός εισαγγελέας) βασίστηκαν κυρίως στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν, μεγάλα αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στο ποολυσέλιδο πόρισμα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για το θέμα θα διαβιβαστεί σε ανακριτή για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση δεν διατάχθηκε απο την Εισαγγελία διάταξη δημοσιοποίησης ονομάτων.»