Φουντώνουν οι αντιδράσεις των στρατιωτικών στο σχέδιο της κυβέρνησης να εντάξει το ΝΙΜΙΤΣ στο ΕΣΥ.

 Η τροπολογία του άρθρου 43 «Ρυθμίσεις θεμάτων Μετοχικών Ταμείων Στρατού», που περιέχει το φορολογικό νομοσχέδιο, βάζει «τίτλους τέλους» τόσο στο Ταμείο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

Την 1 Μαρτίου 2011, η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με ανακοίνωση της είχε διατυπώσει, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα για το 417 ΝΙΜΤΣ:
“Τους τίτλους τέλους των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και του 417 ΝΙΜΤΣ, προοιωνίζει η τροπολογία του άρθρου 43 «Ρυθμίσεις θεμάτων Μετοχικών Ταμείων Ενόπλων Δυνάμεων και Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού» που περιέχεται στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επιδεικνύοντας όψιμη δήθεν ευαισθησία για την βιωσιμότητα και ευρωστία του 417 ΝΙΜΤΣ και αντιπαρερχόμενος του γεγονότος ότι οι στρατιωτικοί του Σ.Ξ. και της Π.Α., καθώς και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλουν επιπρόσθετες σεβαστές μηνιαίες εισφορές υπέρ αυτού, σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού και συνταξιοδοτικού τους βίου,  επιχειρεί και εδώ εκ νέου ύπουλη σύγκριση με τα κρατικά νοσοκομεία της χώρας, ώστε με τις μεθοδεύσεις της τροπολογίας, να μεταλλάξει, σε πρώτη φάση, το 417 ΝΙΜΤΣ σε κρατικό νοσοκομείο, εντασσόμενο στο δίκτυο του ΕΟΠΥ, καταληστεύοντας τις επί δεκάδες ετών υποχρεωτικές εισφορές των στρατιωτικών και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

 Αναφορικά με το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Μπεγλίτη για το 417 ΝΙΜΤΣ, είναι εμφανής η προσπάθεια του για τον σφετερισμό της ιδιοκτησίας των στρατιωτικών, από το Δημόσιο. “

 Σήμερα, μετά τα σημερινά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υλοποιείται το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης. Το 417 ΝΙΜΤΣ δεν υπάρχει πλέον!Το νοσοκομείο, που επί δεκάδες ετών αιμοδοτούσαν και συνεχίζουν να αιμοδοτούν οι στρατιωτικοί με επιπρόσθετες ισόβιες σεβαστές κρατήσεις,  εντάσσεται στο ΕΣΥ.

 Είναι καιρός να καταλάβει η Πολιτεία, ότι οι Απόστρατοι των ΕΔ δεν είμαστε στυμμένες λεμονόκουπες! Είμαστε κοινωνικοί εταίροι και μάλιστα με το μεγαλύτερο μερίδιο κοινωνικής προσφοράς, από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα!
Δηλώνουμε παρόντες και απαιτούμε να συμμετέχουμε ισότιμα, σε οποιαδήποτε συζήτηση αφορά στο μέλλον μας και στα τεκμηριωμένα έννομα συμφέροντά μας.

Έχουμε και τα μέσα και τη θέληση, όχι μόνο να αμυνθούμε, αλλά και να αντεπιτεθούμε, στα πλαίσια των νόμων και του συντάγματος, ως ενεργοί πολίτες μιας ευνομούμενης Ευρωπαϊκής Πολιτείας.

 

 

Για την ΑΝΕΑΕΔ
Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

 

 
Βασίλης ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αξιωματικός ΠΝ ε.α.

TAGS