Υπό κατάληψη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων, από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η κατάληψη εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτιρίου. 

Όπως δήλωσε στο newpost ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κουτσούκης, «στην είσοδο του κτιρίου βρισκόταν μια κοπέλα που εργάζεται ως σεκιούριτι. Μπήκαν μέσα και της ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσει. έφτασαν στο χώρο της εκδήλωσης, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ότι καταλαμβάνουν το κτίριο και τους ζήτησαν ευγενικά, όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, να αποχωρήσουν».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκη δεν προκλήθηκε καμία ένταση, δεν υπήρξαν φθορές στο κτίριο ενώ δεν τα μέλη της γραμματείας της ΓΣΕΕ δεν έχουν ενημερωθεί πόσο θα διαρκέσει η κατάληψη.

Στην περίμετρο του κτιρίου έχουν παραταχθεί δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο και άλλων ατόμων στα γραφεία της Συνομοσπονδίας. Οι πόρτες των γραφείων παραμένουν ανοικτές, ενώ η αστυνομία έχει διαμηνύσει στους καταληψίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μπορούν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

Ντ.Κ