Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Η λιποθυμία του Νίκου Ρωμανού στην τουαλέτα του δωματίου όπου νοσηλεύεται, το βράδυ της Πέμπτης, σηματοδοτεί την κρίσιμη καμπή για την κατάσταση της υγείας του.

Όπως λέει στο newpost η γιατρός την οποία ο κρατούμενος απεργός πείνας επέλεξε για να τον παρακολουθεί, ο οργανισμός του είναι ιδιαίτερα εξασθενημένος, έχει χάσει πολλά κιλά (τουλάχιστον 15), δεν σηκώνεται πια από το κρεβάτι και νιώθει έντονα την αίσθηση του κρύου.

Η Λίνα Βεργοπούλου είδε τον Νίκο Ρωμανό μετά και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε: «προσπάθησα να τον πείσω να δεχτεί ορό, εξηγώντας του ότι και υπό αυτές τις συνθήκες θα τελεί σε απεργία πείνας καθώς δεν πρόκειται περί σίτισης, αλλά αρνήθηκε».

Οι γιατροί του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στο οποίο νοσηλεύεται, έχουν εντατικοποιήσει την προσοχή τους.

«Ο Νίκος μετά το επεισόδιο υποβλήθηκε σε εξετάσεις και επέστρεψε στο δωμάτιό του, όμως στο εξής οι εξετάσεις θα είναι συνεχείς. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο», καταλήγει η κυρία Βεργοπούλου.

Ο κρατούμενος λιποθύμησε ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα του δωματίου του: «Ο αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν έξω από το δωμάτιο άκουσε έναν θόρυβο. Μπήκε μέσα και βρήκε τον Ρωμανό λιπόθυμο στο πάτωμα του μπάνιου», περιγράφει η κυρία Βεργοπούλου. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου και ο Ρωμανός μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία για εξονυχιστικές εξετάσεις.