Σε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά από σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει και της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα. Ο κ. Νταβούτογλου θα φτάσει συνοδευόμενος από υπουργούς της κυβέρνησής του σήμερα στην Αθήνα για το τρίτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας.

Ο κ. Νταβούτογλου θα γίνει δεκτός από τον κ. Κάρολο Παπούλια και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Από σήμερα στις 10 το πρωί τίθενται σε ισχύ ρυθμίσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στις 13.00 το μεσημέρι θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό στον Ευαγγελισμό, το Μέγαρο Μουσικής και την Κατεχάκη.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τίθενται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμόζονται σταδιακά, ενώ θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

- Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της
- Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της
- Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας
- Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Εναλλακτικά 

Για τους κατευθυνόμενους από τα βόρεια προάστια:

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.
- προς νότια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
- προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Για τους κατευθυνόμενους από τα νότια προάστια:

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
- προς τα βόρεια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς.
- προς τα βόρεια προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες από την Παρασκευή στις 06:00 έως το Σάββατο στις 15:00, σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας αλλά και κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα επιβληθούν στις περιοχές που περικλείονται από τους εξής δρόμους: Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου)- συνέχεια Λυκαβηττού- δεξιά Αναγνωστοπούλου- αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ- αριστερά Μαρασλή- δεξιά Δεινοκράτους- αριστερά Αριστοδήμου- δεξιά Αθηναίων Εφήβων- αριστερά Κόνιαρη- δεξιά Τσόχα- αριστερά Δ. Σούτσου- συνέχεια Πανόρμου- αριστερά Χατζηκωνσταντή- αριστερά Λάμψα- δεξιά Φλώρου- δεξιά Μεταξά- Πλατεία Δάφνης- δεξιά Χλόης- αριστερά Υακίνθων- δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ- έναντι Βεάκη- συνέχεια Βλαχάκη- δεξιά Μεσογείων- αριστερά Μιχαλακοπούλου- αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου- αριστερά Κρατερού- δεξιά Αλκαίου- δεξιά Ούλωφ Πάλμε- δεξιά Ευφρονίου- αριστερά Σπ. Μερκούρη- δεξιά Ευτυχίδου- Πλατεία Πλαστήρα- Αρχιμήδους- δεξιά Μάρκου Μουσούρου- αριστερά Αρδηττού- συνέχεια Καλλιρρόης- δεξιά Δράκου- αριστερά Μουσών- συνέχεια Παναιτωλίου- Αρακύνθου- Στησικλέους- δεξιά Ακάμαντος- αριστερά Αποστόλου Παύλου- δεξιά Ερμού- αριστερά Αθηνάς- δεξιά Βορρέου- αριστερά Αιόλου- δεξιά Κολοκοτρώνη- Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός- Λ. Κατεχάκη), έως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.