Σε ανακοίνωση της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του ’08 αναφέροντας ότι «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι έκανε να περπατήσουν στους δρόμους όλα τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων: πρώτα και κύρια οι μαθήτριες και οι μαθητές, έπειτα οι φοιτητές αλλά και οι νέοι της επισφάλειας, η «γενιά των 700 ευρώ» τότε και μαζί τους το σύνολο των αποκλεισμένων και των χωρίς φωνή».

Όπως σημειώνεται, «Σήμερα, έπειτα από έξι χρόνια, είναι ο αγώνας που δίνει ο Νίκος Ρωμανός για το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά του να σπουδάσει. Όπως και τότε έτσι και τώρα, τα πρόσωπα έχουν το χαρακτήρα του συμβολισμού. Γιατί αυτό που κινητοποιεί εμάς τους νέους ανθρώπους είναι τα συσσωρευμένα αδιέξοδα των ίδιων των ζωών μας, η τρομακτική ανεργία, η αιώνια επισφάλεια, η διάλυση του σχολείου και του Πανεπιστήμιου, η εντατικοποίηση της καθημερινότητάς μας κι ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ μας στον οποίο εξωθούμαστε από μικροί».

Η νεολαία του κόμματος καλεί στην πορεία το μεσημέρι στα Προπύλαια και καταλήγει ότι «Ο αγώνας του Ρωμανού πρέπει να νικήσει, γιατί η γενιά μας δεν αντέχει άλλον ένα νεκρό. Είμαστε φτιαγμένοι για να ζήσουμε κι όχι για να μας νικήσει ο φόβος κι ο θάνατος. Ας καταλάβει η κυβέρνηση και η εξουσία ότι εμείς είμαστε το μέλλον και με το μέλλον δεν μπορεί να τα βάλει, οπότε καλύτερα ας κάνει στην άκρη».