Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Λουδία και την Τάφρο 66 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης, με πρωτοβουλία των αντιπεριφερειαρχών Πέλλας και Ημαθίας, Θεόδωρου Θεοδωρίδη και Κώστα Καλαϊτζίδη, καθώς και τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε αρχικά στις πρόσφατες πλημμύρες του ποταμού Λουδία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και τη διοχέτευση των υδάτων και λυμάτων στις παρακείμενες γεωργικές εκτάσεις σε Ημαθία και Πέλλα, ενώ επεσήμανε πως ο καθαρισμός του Λουδία και της Τάφρου 66 αποτελούν αλληλένδετα έργα και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ενιαία παρέμβαση.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί από τις ανεπαρκείς αντιπλημμυρικές και αποστραγγιστικές υποδομές και απευθύνθηκε σε κάθε αρμόδιο της περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης για την άμεση λήψη μέτρων για τις πρόσφατες καταστροφές.