current views are: 3

7 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:23

«Βομβαρδισμένο» τοπίο τα Εξάρχεια από τα χθεσινά επεισόδια (φωτό)

Συνολικά 296 προσαγωγές έγιναν κατά τη διάρκεια στων χθεσινών επεισοδίων μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Δημοσίευση 11:23’
αρθρο-newpost

Συνολικά 296 προσαγωγές έγιναν κατά τη διάρκεια στων χθεσινών επεισοδίων μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Συνολικά 296 προσαγωγές έγιναν κατά τη διάρκεια στων χθεσινών επεισοδίων μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Σύμφωνα με την αστυνομία, 43 από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν, 19 εκ των οποίων για επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Εξάλλου, στα επεισόδια τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων άτομα έκαψαν περίπτερα και καταστήματα, έσπασαν στάσεις λεωφορείων και τηλεφωνικούς θαλάμους αλλά και μάρμαρα κτιρίων στην οδό Πανεπιστημίου.Ενδεικτικό των σοβαρών καταστροφών είναι ότι τα συνεργεία του δήμου μάζεψαν συνολικά 50 τόνους από πέτρες, καδρόνια και απορρίμματα από το κέντρο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ομάδων ατόμων στα Εξάρχεια συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα.

Για ανυπολόγιστες καταστροφές στην πλατεία Εξαρχείων, την Ομόνοια και την Πανεπιστημίου από τα εκτεταμένα επεισόδια έκανε λόγο στον ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος

«Δεν είναι άβατο τα Εξάρχεια, δεν μπορούν οι μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν την εικόνα της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας. 

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια, υποστηρίζοντας ότι η πρωτεύουσα είχε πολλά χρόνια να ζήσει τις χθεσινές στιγμές με τους βανδαλισμούς.