Την πρόθεση του Νίκου Ρωμανού να αρχίσει και απεργία δίψας εάν περάσει η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη φοίτηση κρατουμένων εξ' αποστάσεως, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Ο Ν. Ρωμανός είναι ανυποχώρητος. Δεν συναινεί στο ραντεβού με Σαμαρά και τους γονείς του. Δεν είναι θέμα αντιπαλότητας,  είναι όπως λέει μία ενέργεια που στέκεται απένταντι στον αγώνα και τις αρχές του». 

Δεν μου αρέσει να βασανίζεται το παιδί μου, αλλά από την άλλη αναγνωρίζω το ηθικό υπόστρωμα των κινήσεών του, δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο Γιώργος Ρωμανός, πατέρας του απεργού πείνας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επεσήμανε από το βήμα της Βουλής, ότι:

«Η δημοκρατία δεν εκδικείται δεν τιμωρεί με βάση το φρόνημα. Αναρωτιέμαι όσοι κάνουν λόγο για για το αντίθετο έχουν διαβάσει το νόμο. Το δικαστικό συμβούλιο και ο ανακριτής κρίνουν εάν θα δοθούν εκπαιδευτικές άδειες. Ο Ρωμανός είχε ελάχιστες πιθανότητες να πάρει την άδεια, γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια του νόμου».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις των δικαστών ένας υπουργός. «Η πολιτεία δεν στέρησε από τον Ρωμανό εκπαιδευτικές άδειες δικαιούται», είπε ο κ. Αθανασίου. Ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε της διάταξης για φοίτηση εξ' αποστάσεως κρατουμένων.